L

Kostreform
Postboks 420, 2051 Jessheim

postnordisk@kostreform.no


Hjemmeside:
Kostreform.no

w

Professor Arne Astrup 

Hvordan ble de nordiske kostrådene til? Hva ble innholdet? Og er rådene oppdaterte?

16.02.201911:24 Per Bjønnes Kristiansen

Dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Under hans ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø indenfor idrett og ernæring ifølge det internationalt anerkendte «Shanghai Ranking». Selv er han blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og er på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.

Arne Astrup er kjent som de nordiske kostrådenes «far», men er kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett, og den optimale kost til fedme og type 2 diabetes. Astrup vil belyse nye trender i forståelsen av hvordan kostholdet påvirker helsen, med vekt på diabetes type 2, fedme og risiko for hjerte- og karsykdommer. Hans foredrag blir en begivenhet i seg selv! Det er bare å sette av dagen!

Lavkarbo-oppropet overleveres

Under konferansen vil et opprop med underskrifter fra folk som har fått bedre helse med lavkarbo kosthold bli overlevert en politiker. Ønsker du at din underskrift skal være med, klikker du på "skriv under" i menyen øverst på siden. 


Konferansen blir ledet av Erik Wold. Han er tidligere NRK-journalist og kjent som leder av det populære programmet Debatten. Han har også arbeidet i Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt og RedaksjonEN. (Foto: Anne Valeur.)